Catering na wesele

Proponujemy elegancki catering weselny dobrany do indywidualnego charakteru uroczystości.

Ten najbardziej wyjątkowy dzień musi być przygotowany z profesjonalną oprawą.

W przygotowaniu menu na przyjęcie weselne proponujemy:

  • przygotowanie posiłków z dowozem na miejsce
  • przygotowanie wszystkich potraw, przekąsek, deserów, napojów oraz innych rodzajów jedzenia z dowozem na miejsce
  • wystrój oraz zastawienie stołów wraz z podawaniem i pełną obsługą gastronomiczną gości weselnych
  • pełna obsługa wraz z zapakowaniem tortu i ciast do domu dla gości.

catering-na-wesele-main

Tradycyjne menu przyjęcia weselnego

Powitanie: powitanie chlebem i solą, wino musujące dla wszystkich gości, kawa, herbata.
Zupy (jedna opcja do wyboru na osobę)

  • Rosół wiejski gotowany na kurze z makaronem i marchewką
  • Grzybowa ze świeżych borowików z łazankami lub zacierkami
  • Cebulowa na winie z grzanką
  • Pieczarkowa z lanymi kluseczkami
  • Krem z zielonego groszku z grzankami
  • Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym

Główne danie obiadowe (dwie opcje do wyboru na osobę)

  • Plaster szynki wieprzowej pieczonej w sosie z borowików
  • Ziemniaki kuleczki
  • Bukiet surówek
  • Pierś indyka pieczona podana na żurawinie
  • kluseczki śląskie
  • Brokuły na parze z migdałami

 

  • Schab środkowy po staropolsku w sosie serowym
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Sałatka wiosenna

 

  • Pierś z kurczaka faszerowana warzywami i pieczarkami
  • Ryż kolorowy
  • Surówka z kapusty białej

 

  • Pieczeń wołowa w sosie grzybowym
  • Ziemniak pieczony podany z sosem jogurtowym, chrzanowo – czosnkowym
  • Buraczki zasmażane

 

  • Faszerowane i pieczone udko z kurczaka w sosie własnym
  • Kopytka
  • Szpinak zasmażany
  • Rolada ze schabu środkowego z farszem z mięsa i grzybów w sosie śmietanowym
  • Kluski śląskie
  • Surówka z kapusty czerwonej

 

  • Zraz wołowy tradycyjny zawijany w sosie cebulowym
  • Kasza gryczana
  • Surówka z ogórków kiszonych

 

  • Gordon Blue ze schabu środkowego lub piersi z kurczaka
  • Ziemniaki z wody  ze świeżym koperkiem
  • Kapusta zasmażana

 

  • Warkocz z polędwicy wieprzowej podany z sosem rokfor
  • Ziemniaki
  • Różyczki kalafiora na parze ze złocistą polewką z masła i sezamu

 

Zakąski zimne (5 opcji do wyboru na osobę)

  • Półmiski mięs pieczonych
  • Deska serów
  • Wybór wędlin delikatesowych
  • Pierś indyka glazurowana
  • Cielęcina w warzywach i marynowanych grzybach leśnych
  • Schab podany w galarecie
  • Galantyna drobiowa
  • Zimne nóżki w galarecie
  • Łosoś wędzony z koperkowym sosem
  • Jajka faszerowane kolorowe
  • Tymbaliki  drobiowe
  • Śledź po japońsku
  • Koreczki śledziowe z piklami na ananasie
  • Roladki  z szynki konserwowej i szparag w szklistym auszpikiem
  • Pomidorki  faszerowane mozzarellą z niespodzianką

 

Sałatki (cztery opcje do wyboru na osobę)

  • Grecka, ser feta, czarne oliwki w sosie winegret
  • Indyjska z kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, ryżem, rodzynkami, oliwą z oliwek
  • kurczakiem tuńczyka z , groszkiem, jajkiem, ogórkiem i tuńczykiem, oliwą z oliwek
  • Jarzynowa tradycyjna w majonezie
  • Meksykańska z salami, fasoli czerwonej, świeżych warzyw, sosem diabelskim
  • Chińska z kurczaka, makaronu sojowego, papryki, groszku, kukurydzy, ogórka zielonego, sosu słodko-kwaśnego
  • Chłopska z wieprzowiny,  bekonu, ziemniaków, groszku, czerwonej cebuli, sosu majonezowo-czosnkowego

 

Dodatki
  • Półmiski  marynat domowych
  • Musztarda ostra i łagodna
  • Ketchup
  • Chrzan z jajkiem
  • Pieczywo i Masło

 

Przystawki gorące (dwie opcje do wyboru na osobę):

  • Barszcz czerwony z krokietami lub kołdunami
  • Zupa gulaszowa
  • Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
  • Boeuf Strogonow
  • Potrawka z cielęciny
  • Wieprzowina w kurkach
  • Bigos staropolski
  • Bogracz węgierski z kluseczkami
  • Borowiki w śmietanie

 

Desery

  • Panna Cotta
  • Tiramisu z truskawkami
  • Owoce w likierze
  • Lody

 

Obsługa kelnerska (jeden kelner na najwyżej 20 gości)

 

Dodatkowo płatne wg indywidualnych ustaleń:

  • Szczupak  po królewsku
  • Sandacz  w całości w asyście krewetek królewskich
  • Kompozycja z  pstrąga
  • Łosoś norweski pieczony w całości
  • Indyk pieczony w całości
  • Prosiak pieczony z kaszą gryczaną i pieczarkami
  • Prosiak z szynki w jabłkach
  • W przypadku realizacji tego samego dnia do ceny należy doliczyć 20% ceny zamówienia.
W miesiącu maju +30% do ceny zamówień.
Propozycje menu można dowolnie modyfikować wg uznania.
Koszt cateringu na wesele uzależniony jest od rodzaju potraw i ilości zaproszonych gości.
Dekoracja kwiatowa potraw, stołów i sali ustalana jest indywidualnie.
Całkowita kalkulacja przyjęcia przedstawiana jest po zapoznaniu się z Państwa preferencjami i oczekiwaniami.
Wszystkie ustalenia zawarte będą w obustronnie podpisanym zleceniu.