Catering na wigilie

Kolacja wigilijna to wyjątkowa chwila, kiedy wszystkie kłótnie i nieporozumienia idą w zapomnienie.

DSC_1006a

Przygotowaliśmy dla Państwa cztery zestawy menu do wyboru.

Menu I

Zupy

  • Barszcz z uszkami

Danie główne

  • Karp królewski w złocistej panierce
  • Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
  • Groch z kapustą

Dodatki

  • Opiekane ziemniaki z ziołami
  • Chałka
  • Sos chrzanowy

Deser

  • Łamańce z makiem
  • Makowiec

Napoje

  • Kompot z suszonych owoców
  • Woda gazowana, woda niegazowana
  • Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
  • Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
  • Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)

 

 

 

Menu II

Zupy

  • Barszcz z uszkami grzybowymi
  • lub Zupa Migdałowa

Danie główne

  • Karp królewski w złocistej panierce
  • Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i serem feta
  • Rolada z indyka ze szpinakiem i sosem orzechowym
  • Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto

Dodatki

  • Opiekane ziemniaki z ziołami
  • Chałka
  • Sos chrzanowy

Deser

  • Łamańce z makiem
  • Piernik świąteczny
  • Muffinki korzenne

Napoje

  • Kompot z suszonych owoców
  • Woda gazowana, woda niegazowana
  • Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
  • Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy
  • Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)

 

 

 

Menu III

  • Zakąski zimne
  • Śliwki w boczku
  • Śledzik ze śliwką
  • Śledzik- z korniszonem i marynowaną cebulką
  • Ruloniki z bazyliowego naleśnika z łososiem i szpinakiem
  • Kubeczki ogórkowe z tatarem z łososia i kaparem

Zupy

  • Barszcz z uszkami grzybowymi
  • Zupa rybna z uszkami rybnymi
  • Zupa grzybowa z borowików suszonych z łazankami

Dania główne

  • Karp królewski w złocistej panierce
  • Sandacz duszony w winie podawany na grzankach
  • Rolada ze szczupaka
  • Łosoś z ziołową gremolatą
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z ciemnym sosem koniakowym
  • Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
  • Kapusta z grzybami i krokiety grzybowe

Dodatki

  • Groch z kapustą
  • Opiekane ziemniaki z ziołami
  • Chałka
  • Sos chrzanowy

Deser

  • Łamańce z makiem
  • Piernik świąteczny
  • Muffinki korzenne
  • Babeczki z kremem pomarańczowym

Napoje

  • Kompot z suszonych owoców
  • Woda gazowana, woda niegazowana
  • Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
  • Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
  • Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)

 

 

 

Menu IV

Powitanie

  • Grzaniec galicyjski z korzennymi przyprawami i pomarańczą

Zakąski zimne

  • Śledzik – z korniszonem i marynowaną cebulką
  • Ruloniki z bazyliowego naleśnika z łososiem i szpinakiem
  • Kubeczki ogórkowe z tatarem z łososia i kaparem
  • Szynka Parmeńska z kulką mango
  • Przepiórcze jajo, z serkiem i pomidorkiem koktajlowym
  • Anchovies – z papryką marynowaną

Zakąski gorące

  • Paszteciki rybne w cieście francuskim
  • Vol au vent z farszem rybno grzybowym
  • Bliny z łososiem
  • Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym
  • Kaczka z sosem śliwkowym

Zupy

  • Barszcz z uszkami grzybowymi
  • Zupa rybna z uszkami rybnymi
  • Zupa rakowa

Dania rybne

  • Karp królewski w złocistej panierce
  • Sandacz w sosie piernikowym
  • Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i serem feta

Dania mięsne

  • Pierś kurczaka w sosie musztardowym
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z sosem koniakowo – lazurowym
  • Indyk faszerowany grzybami z podawany z sosem kurkowym

Dania wegetariańskie

  • Pierogi z kapustą i grzybami opiekane na złoto
  • Kapusta z grzybami i krokiety grzybowe

Dodatki

  • Groch z kapustą
  • Kasza
  • Opiekane ziemniaki z ziołami
  • Chałka
  • Sos chrzanowy
  • Sos coumerland

Deser

  • Łamańce z makiem
  • Piernik świąteczny
  • Makowiec
  • Bakaliowiec
  • Ciasteczka cynamonowe
  • Muffinki korzenne
  • Babeczki z kremem pomarańczowym

Napoje

  • Kompot z suszonych owoców
  • Woda gazowana
  • Woda niegazowana
  • Soki owocowe 100% (jabłko, czarna porzeczka, pomarańcza)
  • Kawa (kawa świeżo parzona, cukier biały, brązowy, mleczko do kawy)
  • Herbata (Dilmah, owocowe, cukier, cytryna, miód)