catering dostawa

Zamówienia przyjmujemy:

Od poniedziałku do piątku
od godziny 8:00 do 20:00

- telefonicznie:
        tel. (0) 12 376 72 94
        kom. +48 514 129 109
        kom. +48 514 129 058

- elektronicznie:
       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83

Transport:
Przy zamówieniu pow. 15o zł, na terenie Krakowa i okolic, dowóz gratis.

Florystyka:

  • bukiety i ozdoby na każdą okazję
  • dekoracje sal
  • dekoracja domu
  • dekorowanie stołu
  • dekorowanie potraw
  • materiał florystyczny
  • kwiaty i ozdoby
  • (indywidualny kosztorys)

Catering

usługa zewnętrzna dla firm; podmiot wykonuje we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) obsługę gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów i konferencji.

Pierwotnie termin związany z naziemną obsługą lotnisk, kiedy szykowano posiłki dla pasażerów na czas lotu. Catering wchodzi w skład usług oferowanych przez firmy cateringowe oraz restauracje .

Profesjonalny catering należy do najtrudniejszych usług, jakimi parają się firmy cateringowe. Dobrze wykonany catering to bardzo wiele różnych czynnników składających się w jedną całość. Poniżej lista najważniejszych aspektów, jakich należy przestrzegać w cateringu:

Odpowiednie potrawy w cateringu

Właściwy dobór dań na przyjęcie to sprawa kluczowa. Dania dobiera się w zależności od preferencji osoby zamawiającej, jak również i od pory roku. Latem wybiera się głównie sałatki i przystawki kosztem mniejszej ilości dań "ciężkich" oraz gorących. Zimą odwrotnie - na stołach królują potrawy sycące. Zimowy catering to dania duszone, smażone, wędzone oraz mniejsza ilość lekkich przystawek z sałatek.

Catering a wystrój stołów i ozdabianie potraw

Ważna jest również sprawa estetyki podawanych dań. Profesjonalny catering winien się charakteryzować profesjonalnym przystrojeniem. Stoły w łagodnych kolorach (biel, błękit oraz pastele w kolorach ziemi) - modne i dobrze postrzegane są falbany na obrusach. Często w cateringu stosuje się zdobione, artystyczne świeczniki rozstawiane pomiędzy potrawami, dodające szlachetności całej oprawie. Potrawy winny być przystrojone wg panujących zasad profesjonalnego ozdabiania potraw.

Obsługa

Kompleksowy catering to również obsługa. Obsługa w głównej mierze zaspokaja oczekiwania gości serwując posiłki, prowadząc luźne rozmowy z gośćmi czy usuwając zabrudzenia spowodowane przez przypadek przez gości. Obsługa cateringu pełni bardzo ważną rolę: musi być w każdym miejscu spotkania, a jednocześnie pozostawać na uboczu. Często do obsługi cateringu zatrudnia się kobiety.

Super oferta

Cateringowe menu na wesele

catering na wesele
Tradycyjne Menu Przyjęcia Weselnego

Powitanie: powitanie chlebem i solą, wino musujące dla wszystkich gości, kawa, herbata.
 

Zupy (jedna porcja do wyboru na osobę):

  • Rosół wiejski gotowany na kurze z makaronem i marchewką
  • Grzybowa ze świeżych borowików z łazankami lub zacierkami
  • Cebulowa na winie z grzanką
  • Pieczarkowa z lanymi kluseczkami
  • Krem z zielonego groszku z grzankami
  • Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
 

Główne danie obiadowe (dwie porcje do wyboru na osobę):

  • Plaster szynki wieprzowej pieczonej w sosie z borowików
  • Ziemniaki kuleczki
  • Bukiet surówek
 
  • Pierś indyka pieczona podana na żurawinie
  • kluseczki śląskie
  • Brokuły na parze z migdałami

 

  • Schab środkowy po staropolsku w sosie serowym
  • Ziemniaki opiekane z rozmarynem
  • Sałatka wiosenna

 

  • Pierś z kurczaka faszerowana warzywami i pieczarkami
  • Ryż kolorowy
  • Surówka z kapusty białej

 

  • Pieczeń wołowa w sosie grzybowym
  • Ziemniak pieczony podany z sosem jogurtowym, chrzanowo-czosnkowym
  • Buraczki zasmażane

 

  • Faszerowane i pieczone udko z kurczaka w sosie własnym
  • Kopytka
  • Szpinak zasmażany
 
  • Rolada ze schabu środkowego z farszem z mięsa i grzybów w sosie śmietanowym
  • Kluski śląskie
  • Surówka z kapusty czerwonej

 

  • Zraz wołowy tradycyjny zawijany w sosie cebulowym
  • Kasza gryczana
  • Surówka z ogórków kiszonych

 

  • Gordon Blue ze schabu środkowego lub piersi z kurczaka
  • Ziemniaki z wody  ze świeżym koperkiem
  • Kapusta zasmażana

 

  • Warkocz z polędwicy wieprzowej podany z sosem rokfor
  • Ziemniaki
  • Różyczki kalafiora na parze ze złocistą polewką z masła i sezamu

 

Zakąski zimne (5 porcji do wyboru na osobę):

  • Półmiski mięs pieczonych
  • Deska serów
  • Wybór wędlin delikatesowych
  • Pierś indyka glazurowana
  • Cielęcina w warzywach i marynowanych grzybach leśnych
  • Schab podany w galarecie
  • Galantyna drobiowa  
  • Zimne nóżki w galarecie
  • Łosoś wędzony z koperkowym sosem
  • Jajka faszerowane kolorowe
  • Tymbaliki  drobiowe
  • Śledź po japońsku
  • Koreczki śledziowe z piklami na ananasie
  • Roladki  z szynki konserwowej i szparag
  • w szklistym auszpikiem
  • Pomidorki  faszerowane mozzarellą z niespodzianką

 

  • Sałatki (cztery porcje do wyboru na osobę):
  • Grecka, ser feta, czarne oliwki w sosie winegrette
  • Indyjska z kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, ryżem, rodzynkami, oliwą z oliwek
  • kurczakiem tuńczyka z , groszkiem, jajkiem, ogórkiem i tuńczykiem, oliwą z oliwek
  • Jarzynowa tradycyjna w majonezie
  • Meksykańska z salami, fasoli czerwonej, świeżych warzyw, sosem diabelskim
  • Chińska z kurczaka, makaronu sojowego, papryki, groszku, kukurydzy, ogórka zielonego, sosu słodko-kwaśnego
  • Chłopska z wieprzowiny,  bekonu, ziemniaków, groszku, czerwonej cebuli, sosu majonezowo-czosnkowego

 

Dodatki:
  • Półmiski  marynat domowych
  • Musztarda ostra i łagodna
  • Ketchup
  • Chrzan z jajkiem
  • Pieczywo i Masło

 

Przystawki gorące do wyboru (dwie porcje na osobę):

  • Barszcz czerwony z krokiecikami lub kołdunami
  • Zupa gulaszowa
  • Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
  • Beouf  Strogonow
  • Potrawka z cielęciny
  • Wieprzowina w kurkach
  • Bigos staropolski
  • Borgacz węgierski z kluseczkami
  • Borowiki w śmietanie

 

Desery:

  • Panna Cotta
  • Tiramisou z truskawkami
  • Owoce w likierze
  • Lody

 

Obsługa kelnerska (jeden kelner na najwyżej 20 gości)

 

Dodatkowo płatne wg indywidualnych ustaleń:

  • Szczupak  po królewsku
  • Sandacz  w całości w asyście krewetek królewskich
  • Kompozycja z  pstrąga
  • Łosoś norweski pieczony w całości
  • Indyk pieczony w całości
  • Prosiak pieczony z kaszą gryczaną i pieczarkami
  • Prosiak z szynki w jabłkach
  • W przypadku realizacji tego samego dnia do ceny należy doliczyć 20% ceny zamówienia.

W miesiącu maju +30% do ceny zamówień.
Propozycje menu można dowolnie modyfikować wg uznania
Podane ceny propozycji, mogą nieznacznie ulec zmianie, w zależności od ilości osób i zmian cen na rynku.

  • pychotki.pl catering Krakow w001
  • pychotki.pl catering Krakow w002
  • pychotki.pl catering Krakow w003
  • pychotki.pl catering Krakow w004
  • pychotki.pl catering Krakow w005
  • pychotki.pl catering Krakow w006
  • pychotki.pl catering Krakow w007
  • pychotki.pl catering Krakow w008
  • pychotki.pl catering Krakow w009
  • pychotki.pl catering Krakow w010
  • pychotki.pl catering Krakow w011
  • pychotki.pl catering Krakow w012
  • pychotki.pl catering Krakow w013
  • pychotki.pl catering Krakow w014
  • pychotki.pl catering Krakow w015
  • pychotki.pl catering Krakow w016
  • pychotki.pl catering Krakow w017
  • pychotki.pl catering Krakow w018
  • pychotki.pl catering Krakow w019
  • pychotki.pl catering Krakow w020
  • pychotki.pl catering Krakow w021
  • pychotki.pl catering Krakow w022
  • pychotki.pl catering Krakow w023
  • pychotki.pl catering Krakow w024
  • pychotki.pl catering Krakow w025
  • pychotki.pl catering Krakow w026
  • pychotki.pl catering Krakow w027
  • pychotki.pl catering Krakow w028
  • pychotki.pl catering Krakow w029
  • pychotki.pl catering Krakow w030
  • pychotki.pl catering Krakow w031
  • pychotki.pl catering Krakow w032
  • pychotki.pl catering Krakow w033
  • pychotki.pl catering Krakow w034
  • pychotki.pl catering Krakow w035
  • pychotki.pl catering Krakow w036
  • pychotki.pl catering Krakow w037

Indywidualne konsultację z klientem

Zawsze możesz liczyć na nasze doświadczenie podczas układania potraw w menu i wystroju na planowane uroczystości. Zadzwoń lub napisz a pomożemy Ci dokonać właściwego wyboru.

Konsultacji udzielamy od 8 do 19, 7 dni w tygodniu!

- telefonicznie:

        tel. (0)12 376 72 94

        kom. +48 514 129 109

- elektronicznie:

       Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
       gadu gadu: 812 10 83